Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

vrijdag 28 maart 2008

Dorpsvisie - Inspraak Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap

De Dorpsvisie Dieren werd afgelopen dinsdag in de Rhedense gemeenteraad behandeld. De heer Jogchum Sevenster sprak in namens de Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap.

Geacht college en raad,

Naar aanleiding van de conclusies in “de audit” heeft de gemeenteraad unaniem aangedrongen dat de te ontwikkelen dorpsvisie op draagvlak kan rekenen bij de inwoners van Dieren.

Onze stichting is de afgelopen drie maanden niet benaderd door de gemeente om haar standpunten nog eens toe te lichten.. In diverse rapportages hebben wij u in het recente verleden onze argumenten kenbaar gemaakt waarom wij de aanleg van een ecoduct verwerpen op de plaats en in de vorm zoals opgenomen in de acht min-variant.

De stichting gaat er van uit dat voor het ecoduct een andere locatie zal worden gezocht, of dat plannen voor een ecoduct definitief van de baan zijn. De commissie Verdaas spreekt over een onder-ecoduct en plaatsherziening en adviseert de aanleg van een ecoduct onder te brengen in het project de Havikerpoort. Wij verwijzen naar de verlangde draagkracht onder de inwoners van Dieren, en verwachten van u in de dorpsvisie een duidelijk standpunt over het ecoduct.

Dat de ontsnippering van het landgoed Hof te Dieren een plaats heeft gekregen in dit concept van de dorpsvisie verbaast ons ten zeerste. De ontsnippering van het landgoed ziet de stichting voorlopig als voorwaardenscheppend om in een later stadium het ecoduct toch weer op die plaats te realiseren.

De ontsnippering maakte deel uit van de acht min variant als een gezamenlijke overeenkomst tussen het ministerie van LNV, de Provincie, Stichting Twickel en de gemeente Rheden. Belangrijk onderdeel van deze overeenkomst was dat er een ecoduct zou worden aangelegd. De ontsnippering van het landgoed, de verlegging van de N348 en de afsluiting van de Doesburgse dijk voor verkeer, vloeiden daaruit voort. Wij hebben u reeds onze mening over het ecoduct gegeven en wij zien niet waarom de overige (bijkomende) onderdelen van deze overeenkomst noodzakelijk zouden zijn. De SP enquête HvD geeft u in deze al een indicatie.

Geachte raad.

Duidelijkheid wordt er van u gevraagd.

De Dierense gemeenschap zit niet te wachten op een geforceerd samengestelde Dorpsvisie en Masterplan dat moet dienen om in gesprek met de Ministeries de financiën veilig te stellen. Draagvlak onder de bevolking is de basis van gemeenteplannen in belang van onze gemeenschap.

Want daar gaat het toch om?

Namens de Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap, J.Sevenster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten