Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 6 mei 2009

Onze Geliefde Burgermoeder

Door: Adriaan Dolk

De uitbater van Theothorne, Maurice Vloed, wordt op 16 april op het gemeentehuis ontboden en hem wordt medegedeeld dat hij tijdens de kermis, die op 24 april begint, om 00.30 uur dient te sluiten. Theothorne heeft een reguliere vergunning om in de weekenden open te blijven tot 02.00 uur. Overige horecagelegenheden in Dieren mogen tijdens de kermis na 00.30 uur open blijven.

“In en bij het zalencentrum werd vorig jaar tijdens de kermis gevochten en er werden aanhoudingen verricht.” aldus onze geliefde burgermoeder volgens een bericht in de Gelderlander.

Vloed ontkent ten stelligste dat er vorig jaar binnen Theothorne één klap is gevallen, laat staan dat er aanhoudingen zijn verricht. Verderop, buiten Theothorne is er een knokpartij geweest en zijn een paar raddraaiers door de politie meegenomen, aldus Vloed.

In de raadsvergadering van 21 april vraagt het CDA waarom de betreffende ondernemer op het allerlaatste moment met deze maatregel wordt geconfronteerd. De voorzitter van het College antwoordt dat reeds vorig jaar Vloed er van in kennis is gesteld.

Grote verbazing bij Maurice Vloed. Het zou gaan om een bespreking in het voorjaar 2008, waarbij twee politiefunctionarissen aanwezig waren en een vertegenwoordiger van de gemeente. Daar zou zijn afgesproken dat Theothorne om 00.30 uur sluit tijdens de kermisdagen in 2009. Vloed heeft totaal geen herinnering aan dit gesprek; loopt zijn agenda van vorig jaar bladzijde voor bladzijde na en vindt geen enkele aanwijzing dat hij op enig moment een bespreking in die periode heeft bijgewoond. Vloed vraagt de gemeente en de politie hem te vertellen wanneer deze bespreking is geweest. Tot op heden heeft hij daar nog geen antwoord op mogen ontvangen.

Alleen Onze Geliefde Burgermoeder laat weten dat zij er spijt van heeft dat zij de afspraak niet schriftelijk heeft laten vastleggen.

Als zij dan perse wil suggereren dat er sprake is van een onbetrouwbare gesprekspartner raad ik Onze Geliefde Burgermoeder aan haar oog eens te richten op de contacten van haar eigen organisatie met de rijwielhandel Van Riesewijk in Dieren. Deze zweer in de gemeente die op 15 september 2008 openbarstte ettert in toenemende mate en mist node de veronderstelde daadkracht van de voorzitter van het College.

Een andere vraag van het CDA in de raadsvergadering van 21 april jl betrof de ongeregeldheden na afloop van de kermis in 2008 en of die te herleiden zijn tot de activiteiten die Theothorne had georganiseerd.

Het antwoord van Onze Geliefde Burgermoeder komt er op neer dat Theothorne mede oorzaak is omdat de Dierenaren zich al bezatten in de feesttent op het kermisterrein en dat ze zich daarna in Theothorne verder laten vollopen. Wat aardig nou toch, zo’n opmerking;.die kan zo in het voorwoord van het eerstkomende burgerjaarverslag.

Sinds mensenheugenis wordt er in Nederland op dorpskermissen flink geknokt. Anton Coolen vertelde al met smaak over de bekkensnijders op de kermis in Oud Gastel. Het is een van die kleurige kantjes van onze Nederlandse identiteit. Gun onze Dierenaren hun kermis. Eerst onderling een flink partijtje laten matten en dan in de houdgreep door een paar potige dienders. Na afloop is iedereen innig tevreden en kunnen ze er weer een jaar tegen.

Maar onder valse voorwendselen selectief een horecabedrijf sluiten en dan in de Gelderlander laten zetten dat de kermis “relatief rustig is verlopen”? Bah, wat een nare smaak zou deze burgermoeder in de mond moeten hebben. Hoe kijkt zo’n vrouw naar zichzelf in de spiegel?

Adriaan Dolk, Dieren

2 opmerkingen:

  1. Waarschijnlijk kijkt zo,n vrouw uitsluitend in een lachspiegel, die geven n.l ook een vertekend beeld.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja, de makkelijkste weg is hier snel gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen