Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

woensdag 9 september 2009

VVD: de aantallen kloppen niet!

Door Joop Zijlstra

De heer Haverkamp van de VVD ventileert in het Streekjournaal zijn ongenoegen, kolommenlang. Nota bene: andere partijen in de gemeenteraad van Rheden willen niet zomaar geld geven voor een burgerinitiatief.

De Stichting Duurzame A12 wil metingen verrichten naar de gevolgen van de uitstoot van fijnstof door het verkeer op de A12. Haverkamp heeft die Stichting op zijn karretje geladen. Natuurlijk laten de andere partijen zich niet voor zijn karretje spannen. Zij gaan niet mee in Haverkamps populistische gedoe. “Hij heeft toch maar mooi vanaf het begin het ‘burgerinitiatief’ gesteund!” Potentiële stemmenwinst, dunkt me, een soort plaatselijke Wilders. Haverkamp is al langer zo bezig.

Metingen van de stichting Duurzame A12 zijn op zich niet verkeerd. Het initiatief is prima, ook volgens mij. Helaas biedt de kadernota van B.& W. geen financiële ruimte waarmee een en ander betaald kan worden.

Andere partijen in de raad houden liever de hand op de knip. Zij vinden dat andere overheden ook mee moeten betalen. Terecht! (Bovendien gaat het slecht met de gemeentefinanciën vanwege het Hart van Dieren I, maar dit terzijde.) Maar waarom staat er in de kadernota geen bedrag voor de metingen. Is wethouder Elsenaar (VVD) niet lid van het College? Had Haverkamp zijn wethouder Elsenaar, lid van de VVD, niet om een boodschap kunnen sturen. Dat was effectiever geweest dan nu te keer gaan tegen andere partijen. Steek de hand maar in eigen boezem, Haverkamp. Er zijn ook op ander terrein onderwerpen genoeg.

Besteed maar eens aandacht aan de versterking van de positie van de raad, jongen, Spreek daar de burgemeester maar op aan. Die is op dat punt in geen velden of wegen te zien. En wat je VVD-fractie betreft: hoe staat het met de verjonging van je partij? Of gaan we rustig door met het gezelschapspelletje ‘gemeenteraadje van bejaarden’? Er is inderdaad meer nodig dan een nieuwe naam voor de gemeente. Het wordt tijd dat de politiek in de gemeente Rheden de hand aan de ploeg slaat van vernieuwing. Het is de hoogste tijd.

Joop Zijlstra, Ellecom.
6 september 2009

Geen opmerkingen:

Een reactie posten