Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zondag 12 juni 2011

Outdoor Gelderland

Door: Joop Zijlstra

Het Comité waardeert het particulier initiatief van Middachten, De Steeg, inzake Outdoor Gelderland (dressuur, springen, mennen en eventing).
Van heinde en verre komen enthousiastelingen voor de hippische sport kijken naar de paarden en naar elkaar. Ter geruststelling van diegenen onder de inwoners die met hun recreatieve en culturele ondernemingen als K13 en het zwembad in Rheden tegen gemeentelijke bezuinigingen aanhikken graag de volgende notitie.



Middachten is wel wijzer om in deze tijd van bezuinigingen bij de gemeente aan te kloppen om financiële steun, om subsidie. Men kent daar de precaire geldelijke positie van de gemeente. Men bedruipt zichzelf dus.
Het bord, zie foto 1, kan misschien nog de indruk wekken dat het kasteel Middachten en het College van B.& W. samenwerken bij het evenement.

Maar het is slechts een symbolisch samen optrekken.
De gemeente heeft enkel de nodige vergunningen verstrekt tegen geldend legestarief. Het bord is door de organisatie geplaatst als geste aan B.& W. om de gemeente te promoten als schitterende woongemeente.
De burgemeester is gek van adellijke rossen. Zij betaalt als gast zelf haar carnet om de schijn van vooringenomenheid voor te zijn. De kosten kan zij wel declareren, want ze is bij Middachten in functie aanwezig.
Zo hoeft zij niets te missen en is ze betrekkelijk goedkoop uit.
De gemeenteraad ziet scherp toe op alle uitgaven en waakt tegen onevenredigheid wat betreft subsidies. Aan elk van de leden van de Raad zijn alle financiële gegevens verstrekt, ook van de minder in het oog springende bijdragen in de materiële en personele sfeer.
De gemeente heeft overigens alleen maar bemiddeld bij het Huissense bedrijf die voor Rheden ook de verkiezingsborden verhuurt. U herkent die wel op foto 1 en 2. Er staan er nogal wat omheen Middachten. Datzelfde geldt ook voor de menigte van verkeersborden. Zie foto 3.

De gemeentelijke verkeersdienst heeft ten aanzien van de aanduidingen ten behoeve van verkeer naar, op en van het evenement, de organisatie Middachten alleen maar verwezen naar de firma Van de Pol in Heeteren, bedrijf voor wegbebakening, bewegwijzering en politietechniek. Er zijn geen kosten voor de gemeente mee gemoeid. Belangstellende lezers kunnen er zeker van zijn: er wordt bij de gemeente niets onder de toonbank doorgeschoven. De gemeenteraad gaat immers alle stappen van B.& W minutieus na, daar kunt u ook zeker van zijn. De gemeente wint zelfs aan het evenement. Zij toucheert vermakelijkheidsbelasting.

Deze notitie wordt u aangeboden namens Het Comité.
J. A. Zijlstra, secretaris

PS. Persoonlijke noot van de secretaris.
Uit zijn jeugd is hem de spreuk bekend die vooral door zijn oudste zuster zaliger meermaals werd gedebiteerd. Het klinkt nog in zijn oren. Ze zei dan ‘Was het maar waar zongen ze in de joodse kerk.’ JZ
.

2 opmerkingen:

  1. Door de virtuoze taal, de ironie en het cynisme begrijp ik de boodschap niet. Écht niet. Henk Aalbers.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bdedankt voor dxe reactie. Waarom zouden we daarover niet eens met elkaar praten. Ik Zie daar wel wat in.

    BeantwoordenVerwijderen