Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

donderdag 29 september 2011

Joop Zijlstra aan de CdK: "Het gaat zo niet goed"

Door: Joop Zijlstra

Aan de Commissaris van de Koningin in Gelderland,

Geachte heer Commissaris

In vervolg op onze vraag om aandacht voor Traverse Dieren berichten wij u als volgt.

Vanavond (tko: woensdag 28 sept.) zal de fiets van een van ons in Dieren voor de deur van Theothorne staan met de tekst: ‘B.& W., weg ermee’.

Die tekst heeft geen betrekking op de persoonlijke integriteit van de leden van het College, maar slaat te meer op hun politieke onervarenheid en bestuurszwakte, inzonderheid op die van hun leider. Wij hebben u daarvan eerder in kennis gesteld. De onkunde blijkt weer schrijnend uit de jongste ontwikkelingen in de route van uw plan ‘Traverse Dieren’.

Daarin maakt in onze ogen ook uw College van GS ernstige fouten. Alleen al dit. De provincie schuift een eigen kostbaar project (tunnel bij het kanaal in de provinciale weg N786 naar Apeldoorn) in het bestaande plan ‘Traverse Dieren’ (N348) ad 53,3 miljoen (bedrag rijksbijdrage), zonder de kosten van dat project in de N786 op zich te nemen. Mede daardoor is een beduidend tekort ontstaan.

Aan de andere kant durft de provincie (zie persbericht) aan de gemeente Rheden te vragen voor het tekort een bedrag van 3,5 miljoen bij te leggen.

Dat ergert ons. U begrijpt misschien dat wij de advisering in die richting vanuit het ambtelijk apparaat naar GS als ongepast beoordelen.
Onze dringende vraag aan u is om uw verantwoordelijkheid te nemen en de zaken voor Dieren ten goede te keren.

Ik maak u nog attent op een recente tekst van de heer A. Dolk te Dieren en op het commentaar erop van een zekere Van der Sluijs, dat ons onder ogen kwam. (Beide teksten komen voor op de website ‘politiekrheden.nl).

In bezorgdheid,
het gaat zo niet goed.

Namens het Comité.
drs J.A. Zijlstra, secretaris.
Ellecom, 28 september 2011

Geen opmerkingen:

Een reactie posten