Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 15 oktober 2011

'Harde' voorwaarde? Nee, meer zelf gebakken, zacht!

Door: Joop Zijlstra

Aan de leden van de Commissie M.I.E. van Provinciale Staten van Gelderland.

In de bijlage zenden wij u een kort verslag van ons onderzoek naar het ontstaan van de ‘harde voorwaarde’ van het Ministerie van Landbouw in plan ‘Traverse Dieren’. Het bevat de gegevens en een nawoord.

Ze spreken voor zich. Is de uitkomst nul? Is alle moeite vergeefs geweest? Oordeelt u zelf.

Het is destijds gegaan zoals het is gegaan. De bestuurders van de gemeente Rheden hebben in dat verleden gedaan wat ze meenden te moeten doen. Uw oud-gedeputeerde De Bont was een van hen.

Wat toen gebeurde leek goed in hun ogen. Het resultaat van hun werken was een gezamenlijke afspraak, die zij hebben laten bevestigen door het Ministerie van Landbouw als ‘harde voorwaarde’ van die kant.

Wij zien dus meer de contouren van een zelf gebakken voorwaarde, halfzacht. Dat verhaal ligt met onze rapportage aan u, achter ons.

De vraag is wat nu te doen met deze schijnbaar ‘harde voorwaarde’.

Op dit moment pakt het plan van de verlegging van de N348 naar het spoor kennelijk verkeerd uit. Niet alleen zou wegverlegging nadelige invloed hebben op het leefmilieu ter plaatse en de beleving ervan, maar op dit moment werkt dat onderdeel van plan ‘Traverse Dieren’ ook buitengewoon nadelig uit voor de inwoners van Dieren. Het planonderdeel leidt indirect tot een onvoldoende oplossing van de verkeersproblemen rondom het NS-station in Dieren. Er blijkt een tekort aan financiën te bestaan. Geld, besteed aan een particulier project, wordt als het ware onttrokken een project voor algemeen nut. Of, zoals wij bijgaand verwoordden: een deel van de subsidie van het Rijk, belastinggeld, bestemd voor een majeur verkeersproject, werd zo als het ware toegesluisd naar een particulier project: genoemd ‘ontsnippering’ van het park ‘Hof te Dieren’.

De tekst onderaan bijgaand verslag is van toepassing. Wij citeren onszelf.

EEN PARTICULIER DOEL ZOU VOORRANG HEBBEN OP EEN ALGEMEEN BELANG? DAT IS ONAANVAARDBAAR. TERECHTE AANLEIDING OM DE WEGVERLEGGING UIT PLAN ‘TRAVERSE DIEREN’ TE SCHRAPPEN.

DAN WORDT EEN GOEDE VERKEEERSOPLOSSING ALSNOG MOGELIJK.

VRAAG IS WIE DAT WIL AANKAARTEN IN ZIJN BESTUURSMIDDEN?

Deze vraag leggen wij uitdrukkelijk aan u voor

Met hoogachting
en met een vriendelijke groet.

Namens Het Comité,
J.A. Zijlstra, secretaris.
Ellecom, 13 oktober 2011

een uitgebreid verslag van ons onderzoek is voor u ter beschikking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten