Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 25 februari 2012

Medeleven of Mediahype

Door: Joop Zijlstra

Waarde redactie,

 In uw redactioneel commentaar van maandag 20/2 bepleitte u  matiging in berichtgeving over ‘Oostenrijk’.

Wij lieten u diezelfde dag per email (via Podium, zie bijlage) weten hoezeer wij het daarmee eens waren. Maar wij betreurden het dat de hoeveelheid oranjetekst in uw blad geheel tegengesteld was aan die ‘matiging’. Vandaag, zaterdag staat Trouw weer vol met Oranje .

U handelt niet naar uw intentie. Waar niet weinigen in gelijksoortige omstandigheden verkeren als de familie Van Amsberg nu, vergroot u het leed van deze familie uit, kingsize! Gek dat wij dat als te schril ervaren?   

Na eerste berichten concludeerden wij al: geen hoop meer, en hadden zeer te doen met de familie. Wij hebben te doen met alle mensen die een dierbare verliezen.  Maar wat rechtvaardigt al die aandacht voor één individu. Welk  belang had die prins voor ons land? Was hij niet uit het koningshuis verbannen? (Destijds onderdeel van de nationale hype/soap.) 

Wij hebben behoefte aan kritische beschouwing van het nieuws. Wij hebben behoefte aan kritische beschouwing van de huidige staatsvorm.  Wij hebben meer en meer behoefte aan kritische beoordeling van de RVD die o.i. niet schroomt onwaarheden te debiteren als het van pas komt. ‘De leugen regeert’ inderdaad. Die tekst is blijkbaar het inbegrip van ‘communicatie’.

Wie zijn het eigenlijk, die lakeien van de RVD? In dat verband zouden we graag meer horen over de ‘behandeling van de boezemvriend van de prins’  door de gerechtelijke instanties in Oostenrijk, een bericht van de Radionieuwsdienst van vannacht. Wie kaart dat aan en waarom? Welke pestilentie waart er van hogerhand door ons land? Gek dat alle moraliteit in dit land teloor gaat? 

Misschien horen we in andere kranten nog eens van uw nadere kritische beschouwingen en kritische activiteiten. Tot die tijd zeggen wij ons al lang lopende abonnement op Trouw op, per heden, als teken.

 J.A. Zijlstra, M.M. Zijlstra – van Gool

Geen opmerkingen:

Een reactie posten