Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 10 maart 2012

Win-win

Door: Joop Zijlstra

Aan het slot van de 'Projectaanpak Traverse Dieren' over de organisatie van Traverse Dieren staat aan het eind: 'ontsluiting Veluwe via Hofstetterlaan (wens van Twickel)'.

Hiernaast staat een foto van de laan in het bos ter hoogte van de Hofstetterlaan in Ellecom, gefotografeerd direct ten noorden van de (onbeveiligde) overgang over het spoor aldaar.

Deze laan zou de vervanger moeten zijn van 'De Lange Juffer', aan de inrichting waarvan een paar jaar geleden veel geld werd gespendeerd door de gemeente Rheden, naar het leek voor de inrichting van een fietspad, maar tegelijkertijd ook in gebruik als toegang naar installaties van het waterleidingbedrijf Vitens en tevens aan- en afvoerweg van het bosbedrijf van Twickel. Een win-win situatie was het, maar het geheel voor rekening van de belastingbetaler.

Het staat er zo eenvoudig: 'wens van Twickel'. Dat is blijkbaar de allesbepalende autoriteit in dit gebied, in die positie ook de ontvangende partij van bijna onafzienbare subsidies.

Behalve de voor Twickel wenselijke ontsluiting van de Veluwe in plaats van De Lange Juffer, moet in het terrein nieuwe wegenaanleg komen voor de Vitens, zowel in de directe nabijheid als verderop in het bos, ten nadele van het 'park van Ellecom'. In plaats van de in bomen ingepakte Lange Juffer moet een nieuwe toegangsweg komen in het mooie open terrein aan de kant van Ellecom.

Alles ten koste van de portemonnee van de inwoners. Men benut toch het eigendom van Twickel, nietwaar? Het is net als voorheen 'win-win', alleen voor de stichting Twickel (Rentmeester: A. graaf Schimmelpenninck te Abcoude.)

1 opmerking:

  1. De heer Zijlstra heeft gelijk. Het is een duistere kwestie waar Twickel belangen boventoon voert op kosten gemeenschap. Twickel lobby (en van andere) is sterk.
    Ook met Europese bijdrage is de 'Lange Juffer' opgeknapt. Gelukkig heeft ook SP over bundeling weg en spoor vragen gesteld. Hopen dat andere fracties ook overtuigd raken. Angst bestaat dat beantwoording slim in elkaar zit en weer geen duidelijkheid geeft. Twickel zet alles in het werk onder het mom van landgoed moet weer een worden dus hef versnippering en N348 op en schuif N348 naar spoor op. Toen was geld alleen beschikbaar gesteld om bij Ellecom een edoduct te maken gelukkig is dat van de baan. Weet nog goed dat op een bijeenkomst, dacht in Parkhuis De Steeg, er een hoge omme was van LNV waar ik na afloop van zijn bijdrage mee in gesprek kwam. Hij zei mij duidelijk dat geld alleen gegeven is voor aanleg ecoduct! Dus niet voor wegverlegging om een hoofdgebouw op landgoed Hof te Dieren te bouwen op de plek waar vroeger het slot stond want daar gaat het Twickel om. Zoek in mijn uitgebreid archief naar de naam LNV man vermoed Riedstra of Kamp. Ook over een z.g. 'harde afspraak' over wegverlegging is kul verhaal. In mijn archief, waar ik nog steeds in zoek, komen verschillende varianten voor. Geld voor verlegging is veel beter te gebruiken voor goed plan Dieren en/of voor oplossen problemen drie gezinnen begin Burgemeester Willemsestraat voor goede oplossing voor hun woningen. Hetzelfde voor gezinnen eind Burg, de Bruinstraat rechts bij stoplichten.

    BeantwoordenVerwijderen