Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 24 april 2012

Wegverlegging Provinciale weg N 348 Ellecom-Dieren

Door: Jogchum Sevenster

Op uitnodiging van Groenlinks fractie van de gemeente Rheden, in samenwerking met Landgoed Twickel kregen vertegenwoordigers van belangengroep het GBO de gelegenheid de weg verlegging N 348, in het kader van Traverse Dieren, te bespreken en ter plekke het geheel te bekijken. Aanwezig waren ook vertegenwoordigers van het IVN en de Fietsersbond.

Uitgangspunt van de weg verlegging is de Rijksbeschikking van 2009.

Met mooie ambtelijke woorden wordt omschreven hoe het moet gaan om tot een goed resultaat te komen aangaande Traverse Dieren.

Wat Hof te Dieren betreft staat er in: Dat de doorsnijding van het Hof te Dieren door wegen wordt verminderd zodat het Landgoed minder wordt versnipperd. De Doesburgse dijk wordt afgesloten voor doorgaand verkeer.


Wanneer je op de  plaats staat waar de weg komt te liggen en je kijk vanaf de Lange Juffer richting Dieren dan is er maar één conclusie. Het hele versnipperd gebeuren is een grote farce.

Een vier baans provinciale weg zal hier komen te liggen. Ten koste van veel beschermde natuur en veel financiële middelen.   De huidige weg zal versmald worden, er moet ook landgoed verkeer plaats vinden en daarnaast nog het fietspad. Ongeacht wat er werkelijk gaat gebeuren. Asfalt of eventueel stenen zullen er  blijven liggen. Ook hier blijft dus de versnippering liggen.

En is het zo belangrijk dat de oude lanen die honderden jaren geleden zijn geplant met een bepaalde doelstelling weer in ere worden hersteld. We leven toch nu.

Natuurlijk propagandeert Twickel de weg verlegging. Er ontstaat een park wandelgebied. Voor wie? Mensen gaan liever richting de bossen, waar wild te zien is.

Stop de wegverlegging, besteedt het geld maar aan de Traverse, in belang van ons allen.

Her bezinning moet er komen omtrent de Rijksbeschikking. Deze moet bespreekbaar worden gemaakt. Niet van achter een bureau vanuit den Haag.

Maar hier bij ons in Dieren. Welke politieke partij neemt het initiatief?

Groenlinks?????  

J.Sevenster namens Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap, lid van het GBO Dieren

Geen opmerkingen:

Een reactie posten