Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 8 oktober 2012

Ellecom - Vrijheid van meningsuiting?




Door: Joop Zijlstra

Op dinsdag 9 oktober vergadert de Oranjevereniging in Ellecom. Dat staat op het aankondigingenbord in Ellecom.

Iemand anders hangt er een simpele aanwijzing boven, die als advertentie ook voorkomt in De Regiobode nr 40 (blz. 18)

Met ziet enkele foto. Daags erna, laatste foto, is het blad met 'kijk op
www.republikeinen.nl' weg.



Het wordt opnieuw aangehecht; het is kort erna weer weg.

'Vrijheid van meningsuiting' in het klein gedemonstreerd.
Is het niet een beetje gek dat we onverkort vasthouden aan een niet gekozen staatshoofd, met name ook om een inkomen van 5,1 miljoen euro per jaar, belastingvrij.

Daar moet het staatshoofd alles van doen?
Neen, want de totale begroting van de onkosten van het koningshuis is 110 miljoen per jaar (cijfers vrijgegeven in 2010 door toenmalig minister Zalm)

Een onderzoek in 2011 naar het batig saldo van staatsbezoeken van het staatshoofd als zodanig: Geen!

Poppenkast!

Joop Zijlstra, Ellecom

Onderstaande brief ging uit naar de Oranjevereniging
-------------------------------
Aan het bestuur van de Oranjevereniging te Ellecom.

Bij dezen zend ik u zeven afbeeldingen en vermeld daarbij het volgende.

De foto's spreken voor zich; ze betreffen de aankondiging van uw vergadering
c.a. Die staat in het begin van de week op het aankondigingbord in Ellecom.

So far so good.

Iemand anders hangt er een simpele aanwijzing boven, die als advertentie ook voorkomt in De Regiobode nr 40 (blz. 18); 'kijk op www.republikeinen.nl'.
Daags erna is het blad met die laatste tekst weg van het bord.
Het wordt geplastificeerd opnieuw aangehecht; dat is kort erna weer weg.

Natuurlijk zoek ik een dader niet onder uw bestuur. Maar u zou zich in het
kader van 'Vrijheid van meningsuiting' in uw vergadering kunnen uitspreken
over wat gebeurde. Ik verzoek u dat te doen en mij erover te berichten.
In het klein wordt hier de onverdraagzaamheid in het groot gedemonstreerd.

Is het trouwens - in uw kader - niet een beetje gek dat we in onze
democratie onverkort vasthouden aan het hoogbejaarde systeem van het
niet-gekozen staatshoofd. Bijkomend, eigenlijk onthutsende, omstandigheid is
het inkomen van het huidige staatshoofd van 5,1 miljoen euro per jaar,
belastingvrij.


Daar moet het staatshoofd alles van doen? 

Neen, het is het privé-inkomen. 

De totale begroting van de onkosten van het Koninklijk huis beloopt 110 miljoen euro per jaar (cijfers vrijgegeven in 2010 door toenmalig minister Zalm).

Een daaropvolgende onderzoek in 2011 naar cijfers van het CBS - na geruchten
van voordelige effecten van staatsbezoeken van het staatshoofd - leverde op
dat er geen positief resultaat van de staatsbezoeken merkbaar was.

Joop Zijlstra, Ellecom

5 opmerkingen:

  1. ach ja zo gaat het in nederland meneer zijlstra. Iemand die kritisch is over het koningshuis wordt genegeerd door de staat. Interessant om over na te denken is het geval van de waxinelichtgooier van 2 jaar geleden. Iemand gooide op prinsjesdag 2010 een waxinelichtje tegen de gouden koets. Het proces loopt nog steeds! De man is dit voorjaar voorlopig vrijgelaten na meer dan 1,5 jaar cel!!! Voor het gooien van een waxinelichtje!! Ik zeg je het moet niet gekker worden! We staan niet ver van de status van een bananenrepubliek af (in dit geval een verkeerde woordgrap, zou bananenmonarchie moetenm zijn ;-))

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heilige huisjes komen voor in kerk, moskee en samenleving.
    Ze zitten bij ons allen in het hoofd en wee degene die het lef heeft om deze overtuigingen te ontheiligen... Pas achteraf (vaak als ze al dood zijn) worden deze vrije denkers geëerd. De geschiedenis kent er velen! Sterkte en blijf volhouden meneer Zijlstra.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Drs J.A. Zijlstra te Ellecom8 oktober 2012 om 20:41

    Geachte heer Mulder,
    Dank u wel voor uw optimistische kijk op het betreffende deel van de Staat der Nederlanden. Een enkel woord nog.
    Begin januari van dit jaar kreeg ik het adres van de verblijfplaats van de werper van de waxinelichtjeshouder (gewicht 625,9 gram), dhr. E. Lensink. Ik heb sindsdien met hem in briefwisseling gestaan. Samen met iemand anders heb ik hem op 12 juni j.l. opgezocht in de zware strafgevangenis in Grave.
    De gevangenisdirectie liet ons tenslotte in welwillendheid bij hem toe.
    Er is een verslag van mijn bezoek op aanvraag voor u beschikbaar. Binnenkort heb ik met een tweetal vooraanstaande republikeinen een gesprek met Amnesty International. Van mijn brief aan A.I. en de aanvankelijke weigering van een gesprek, stuur ik u graag afschriften toe.
    Zie ook diverse veroordelingen in de laatsxte tijd voor majesteitschennis van ettelijke Nederlanders. Die komen zelden in de publiciteit. Kantonrechters zijn niet gehouden tot publicatie.
    Over de discriminatie van 'majesteitsschenners', bekende Nederlanders of niet-bekende Nederlanders leest u in een artikel van Dr. G. Aalders met de titel 'Is Beatrix een hoer?'. Ik zend het u u graag toe. Het gaat er niet om dat Beatrix zodanig is. Natuurlijk niet. Het gaat erom hoe sommigen die zich zo uiten, worden aangepakt en wie men niet durft aan te pakken, waaronder bekende conferenciers, als Youp van 't Hek en Freek de Jonge. Zo'n eenvoudige (gemotiveerde) simpele man als de heer Lensink durft men wel in gijzeling te nemen. Het Openbaar Ministerie onder druk van het Hof? Het is bijna lachwekkend als het niet zo treurig was.
    Zie verder het Kabinet van de Koningin die als een uitvoerend PR-bureau uiterst nauwkeurig de leden van het koninklijk Huis stuurt tot behoud van hun positie (met de bijbehorende inkomens), door u en mij betaald. Maar troost: er is een kentering. Het middeleeuwse instiituut verdwijnt vanzelf. Het duurt alleen nog een poosje voordat de onwetende feodale Oranjeverenigingen bij gebrek aan belangstelling de geest geven. Mensen worden op den duur wel wijzer, zeker bij toenemende niet tegen te houden openbaarheid van handelen. Het erfelijke (!) koningschap, is niet bestand tegen de tand des tijds. Zie Willem Alexander ( wij kopen geen kinderpostzegels dit jaar ...)

    Het gaat er mij overigens slechts om het staatshofd te kunnen kiezen.
    Belastinvrijdom is so wie so te gek om los te lopen, noch daargelaten de jongste opslag in salaris, waar ieder andere Nederlander in moet leveren.
    Geloof me, het komt goed! Het is een kwestie van (korte) tijd.

    Joop Zijlstra, republikein te Ellecom.



    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag meneer Zijlstra

    Graag ontvang ik de brieven. Ik begrijp werkelijk niet waarom iedereen toch zon fan is van het koningshuis. het moet gezegd worden de publiciteitscampagne van de oranjes werkt blijkbaar goed. Ik als liberaal begrijp ook niet waarom toch zoveel VVD-ers koningsgezind zijn. Het zal wel aan mij liggen maar het past totaal niet binnen het liberalisme mijns inziens.
    Het lastige is dat je zo lastig achter de waarheid kan komen van de vele schimmige verhalen die er de ronde doen rondom de oranjes. Wat is er bijvoorbeeld waar van het verhaal dat de nacht voor de nationalisatie van abn amro er een aandelen pakket uit de bank is gehaald en apart is gezet. De transactie zou ongeveer zo groot zijn als het belang waarvan bekend was dat de oranjes die hadden in ABN Amro. Het blijft een verhaal en niemand die dede waarheid echt kan of wil achterhalen. Gezien het verleden van de oranjes ligt dit verhaal voor de hand overigens. Maar als het waar is zou het een grove schending zijn van zon beetje alle economische wetten en politieke geheimhouding die er bestaan. In dit verband ben ik ook zeer geinteresseerd in de zeer geheimzinnige organisatie van de Bilderberg groep. Zogenaamd ter bevordering van de wereldvrede, ja mijn neus! Het enige belang dat de oranjes werjelijk hebben is dat van de Oranje BV!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. J. Zijlstra te Ellecom12 oktober 2012 om 01:26

    Waarde heer Mulder,
    Mijn brieven aan Erwin Lensink c.a. zend ik u graag toe, maar naar welk adres?
    Ik moge u, zoals u zich manifesteert, bij dezen ook uitnodigen lid te worden van het Nieuw Republikeins Genootschap. (Zie 'republikeinen.nl', zie ook de gemeentegids van Rheden, p. 82, kolom 1, onderaan.)
    Het is eenvoudig: een voldoende aantal geregistreerde republikeinen maakt de republiek - een gekozen staatshoofd - voor politieke partijen interessant. In dit verband is te memoreren dat de SP onlangs zijn anti-monarchie-artikel in het partijprogramma heeft geschrapt om daarmee oranjegezinden als stemmers aan te trekken, cq niet af te stoten. )*
    Enfin, u begrijpt het omgekeerde wel. Het merendeel van de kamerleden is weliswaar republikeins gezind, maar o jee, de kiezers die dan zouden weglopen. Ik veronderstel dat kiezers zullen toestromen (als ze tenminste gaan weten hoe het zit ..). We moeten er nog maaar eens (steeds meer) over praten.

    )* Boze tongen beweren dat de zeer eerwaarde H. Oosterhuis daarbij een rol heeft gespeeld. Hij is vriend van de Oranjes via Claus van Amsberg z.g., en hij is tevens zeer bevriend met de heer Jan Marijnissen (SP), als mede-grote-der-aarde. Vraag het Oosterhuis zelf eens hoe het in elkaar steekt, bijvoorbeeld bij gelegenheid van zijn bezoek aan Dieren op 10 november. Hij verzorgt dan in de Emmauskerk in Dieren ´een inspirerende middag rondom zijn ´150 Psalmen vrij´. Na afloop zal hij voor belangstellenden onder andere zijn boek verkopen en signeren.´ (Aldus de parochiegids IJsseloevers.) Wellicht verkoopt hij ook zijn rode boekje ´Red hen die geen verweer hebben´. (Prima teksten volgens mij, prima titel, maar aan wie gericht, vraagteken. De Oranjes hebben trouwens wel verweer, op kosten van de belastingbetalers, t.w. u en ik.)

    Vriendelijke groetr,
    J. Zijlstra te Ellecom (zijlstravangool-at-gmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen