Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 23 oktober 2012

Faunatunnel open terwijl vluchtroute voor dieren ontbreekt

Door: Jogchum Sevenster

Geachte mevrouw Tiemens, wethouder van de gemeente Rheden,

U bent een belangrijk persoon in onze gemeente Rheden, want u bent een Groenlinkse  deeltijd- wethouder. 
U wordt nog belangrijker, want U komt nu ook in het landelijke bestuur van uw partij. 

Gelukkig laat U merken dat de gemeente daar niet onder zal lijden, U blijft zich inzetten voor onze mooie groene gemeente met zijn bossen, heidevelden en uiterwaarden die op onregelmatige tijden geheel of gedeeltelijk onder water komen te staan.

Foto’s komen dan weer in de media van verdronken dieren of reeën die op een klein eilandje langs de snelweg A348 staan, zich waarschijnlijk afvragend: Leef ik morgen ook nog?

Omdat U zich blijvend wilt inzetten voor onze gemeente, hoelang nog vragen wij ons af, heeft de Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap nog een verantwoorde opdracht voor U.

Want U bent ook nog voorzitter van de stuurgroep Havikerpoort, de ecologische verbindingszone tussen de Steeg en Ellecom die er voor zorgt dat meer dieren vanuit de voedselarme Veluwe naar de voedselrijke uiterwaarden moeten gaan.

De faunatunnel Middachten die er op dit moment al ligt en ook al gebruikt wordt door dieren stimuleert dit proces.

Maar er is toch een groot probleem voor U.
Want Henk , Gea, Gerrit, Karin, Wim,Magda, nog een Henk en anderen (wij zijn toch onder elkaar) die vaak tegenover U zitten in de raadszaal, vinden dat de faunatunnel niet eerder open gesteld mag worden nadat de vluchtroute die in verbinding staat met de tunnel, is aangelegd.
Onze stichting ondersteunt dit standpunt in zijn totaliteit en wij denken veel andere natuurliefhebbers.
En U weet donders goed, dat deze vluchtroute nog niet is aangelegd.
Het is ook totaal onbekend wanneer het wordt aangelegd en wanneer het klaar is.

Wij zouden denken: Wethouder en voorzitter stuurgroep: Neem initiatief.
Echter wij krijgen de indruk dat U een bokser bent, staand in een hoek van de ring, afwachtend wat er gaat gebeuren. Komt er dan toch een aanval, dan bent U klaar om het gevecht aan te gaan, niet met slaan, maar met mooie nietszeggende zinnen.

Vrijdagmiddag 26 oktober informeert onze stichting in het veld de fracties van de gemeente Rheden de stand van zaken aangaande de aanleg van de vluchtroute in samenhang met de faunatunnel Middachten.

Wij gaan ze informeren om klaar te zijn voor het gevecht, er zal absoluut geen doping aan te pas komen.. Ze weten dat de  tegenstander  klaar staat in de hoek van de ring.

Als de raad standvastig is en gezamenlijk optrekt in de ring dan is het een verloren strijd voor U, wethouder Tiemens. Laat het niet zover komen, ook een gele of rode kaart kan voor U nadelig zijn, zeker nu U zo belangrijk gaat worden voor uw partij op landelijk niveau.                                    

Verzoek de provincie Gelderland door middel van gaaswerk de faunatunnel Middachten af te sluiten voor dier gebruik.  Er moeten niet meer dieren de uiterwaarden in, ervaring vanuit het verleden heeft aangetoond dat het gebied al in december met hoogwater geconfronteerd kan worden. Mocht er binnenkort hoogwater komen, verwijder dan vroegtijdig het gaaswerk en kunnen de huidige uiterwaard diersoorten gebruik maken van de tunnel.

Wethouder Tiemens neem initiatief, in belang van de natuur waar U een voorvechtster van bent.

Namens de Stichting Behoud Uiterwaardenlandschap,
J.Sevenster

Geen opmerkingen:

Een reactie posten