Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

zaterdag 12 januari 2013

D66: Seminar “Toename goederentreinen Oost-Nederland”

De afdeling Rheden-Rozendaal van D66 organiseert het seminar  “Toename goederentreinen Oost-Nederland”.

Ik maak niet vaak reclame voor politieke partijen maar ik vind dit een prima initiatief. D66 is sowieso zeer actief op dit dossier. De lokale fractie heeft eerder op het partijcongres van D66 een motie ingediend ingediend over het leefmilieu langs de IJssel-, Twentekanaal- en Twentelijn. Daarin werd de Tweede Kamerfractie van D66 opgeroepen zich uit te spreken tegen intensivering van goederenvervoer over de IJssel-, Twentekanaal- en Twentelijn, tenzij acceptabele oplossingen gevonden worden met betrekking tot: trillingshinder, geluidsoverlast, veiligheid, bereikbaarheid en toerisme.
Die motie werd door het congres aangenomen en opgenomen in het verkiezingsprogramma. Als de gevraagde oplossingen zo goed als onmogelijk blijken te zijn, kan intensivering geen doorgang vinden. Laten we de partij daar vooral aan houden.

Vorige maand diende de fractie bij de raadsvergadering een motie Rampenoefening  die door alle partijen werd gesteund.

B&W zullen de Veiligheidsregio vragen om een rampenoefening bij of op de IJssellijn te houden. Resultaten van deze oefening zullen openbaar worden gemaakt en met de Tweede Kamer worden gedeeld. Of het lukt om deze oefening te houden is overigens een tweede. NS en ProRail zitten natuurlijk niet te wachten op verstoring van de treinenloop en de dienstregeling. Dus het is even afwachten of en in welke vorm zo’n oefening kan worden gehouden.

Klik op de afbeelding om te vergroten

Het seminar vindt plaats op donderdagavond 31 januari in Villa Veertien in in Dieren. U dient zich wel even aan te melden. Zie de website van D66 voor meer informatie.

Met het seminar zet de lokale D66-fractie een nieuwe stap.
Op andere agendapunten ben ik het vaak oneens met de partij maar dit kan mijn goedkeuring zeker wegdragen. Heel goed!

Indien mogelijk ben ik zelf ook aanwezig. Ik heb me al aangemeld.


1 opmerking:

  1. Joop Zijlstra (via mail)12 januari 2013 om 13:15

    1. Donderdagavond stond ik in Deurne te wachten op de intercity naar Venlo. Die was te laat. Voor die trein uit denderden twee lange goederentreinen met hoge snelheid langs het perron. Het daverde tweemaal langs me in één lange rukwind. Het helse geluid verdween uiteraard in de verte, de hele streek opschuddend.

    2. Een jaartje geleden heb ik de commissaris van de koningin en de burgemeester uitgenodigd iets binnen vvd-kanalen te ondernemen richting de vvd-minister van verkeer. De burgemeester reageerde niet en de cdk schreef dat geen van beiden iets kon doen vanuit de afhankelijke bestuurlijke posities die zij bekleden. .

    3. De voorwaarde aan het slot van het bericht bevalt me niet. Natuurlijk zal men 'van hogerhand' toezeggen alles te doen wat mogelijk is om de genoemde pijnlijke punten te compenseren. Maar een dergelijk compromis van te voren als aangeven? Kunnen we ons bestuurders geloven? Het zijn marionetten van de in werkelijkheid heersende machten die heersen. De marionetten beheersen op hun beurt volksvertegenwoordigers. Te hopen is dat zij - de raad is de baas in de gemeente - genoeg krijgen van de hun opgedrongen ondergeschikte rol en zich gaan verzetten of tenminste een vuist proberen te maken.

    Niet geschoten, altijd mis? In zo’n bijeenkomst valt geen schot. Ik denk ook even aan het achterliggende motief voor de bijeenkomst. Succes gewenst naar het aangegeven motief.

    BeantwoordenVerwijderen