Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 2 juli 2013

Briefwisseling

Briefwisseling tussen Joop Zijlstra en een anoniem statenlid over de Traverse Dieren. Ik (tko) heb er mijn bedenkingen over. 
Geacht Statenlid, Het is op woensdag 26 juni in Provinciale Staten gegaan zoals we verwachtten. Meer teleurgesteld over de politiek dan we al waren kunnen we niet worden. Er is iets fout in het systeem van ‘controlerende’ volksvertegenwoordigers. 
Een slecht plan, inpassingsplan Traverse Dieren, is goedgekeurd. 
Wij verwijten u niets, we kennen het politieke systeem waarin een van ons eerder op eigen wijze, met succes en waardering van burgers, maar daarom vaak met onwaardig dédain van collega’s goed functioneerde. Wij beseffen maar al te goed de geringe speelruimte die een volksvertegenwoordiger heeft.  
Wij bedanken u voor uw aandacht voor de zaak die wij hier in Dieren voorstaan, zonder eigenbelang. Het gaat niet om ons, maar om de inwoners van Dieren, die misschien wel te weinig beseffen wat hun straks met ‘Traverse Dieren’ te wachten staat.
Wij bedanken u ook voor uw vraag van destijds en voor uw impliciete aanwijzing. Uw vraag had betrekking op de steun voor ons Comité, liever gezegd voor de mensen in Dieren.
Uw aanwijzing ging over een gang naar de Raad van State.
Dank u wel. 
Vriendelijke groet van Joop Zijlstra, namens Het Comité.
PS. Wij hebben de heren Van der Veer en Venema voor hun tegenstem bedankt, hoewel wij hun argumentatie niet delen. Naast die heren bent u de enige die bericht van ons krijgt. Mocht uw fractie de gang van zaken nog willen evalueren: wij zijn bereid een en ander vanuit ervaring toe te lichten. Helaas zal men die weg naar Canossa wel niet willen gaan. Dat is spijtig genoeg. JZ.”

In het weekeinde komt een brief terug van het Statenlid.

Geachte heer Zijlstra, beste Joop, …  Jammer dat het ons niet is gelukt gehoor en oor te krijgen voor je goede argumenten tegen het inpassingsplan ‘Traverse Dieren’. Ik heb mijn best gedaan, zover ik kon. Wat blijft is dat mijn contact met je mij heeft verrijkt. Je toonde zelfs begrip voor het weinige wat één statenlid effectief kan klaarmaken in de politiek, als volksvertegenwoordiger.
Ik heb al vaker gesignaleerd dat de politiek tijdens een procesgang moeilijk tot niet haar koers kan wijzigen, terwijl die wijzigingsmogelijkheid ons juist onderscheidt van het dierenrijk.
Aan jouw inzet en visie heeft het niet gelegen, mogelijk wel aan een bredere inbedding en draagvlak binnen het Dierense.
Een goed weekend. Het Statenlid.”

Nog een woord van Het Comité als reactie hierop.
Het spel is gelukkig nog niet gespeeld. Het Comité Veluwezoom IJsselvallei zal woensdag 3 juli rechtspersoon worden. We krijgen al steun, immaterieel zowel als materieel in de vorm van donaties. We zijn positief over onze winstkansen in de procedure naar de Raad van State ten behoeve van de mensen in Dieren.  Een beroep kost ook geld, zeker met hulp van een eerste klas advocaat. Wie ons wil steunen – zeker na de goede wensen van het desbetreffende statenlid - kan dat doen via het speciale banknummer 70 85 72 448, t.n.v. Mw. D. van Loenen – Imming, Ellecom. Zij is penningmeester van de nieuwe stichting.


Wij geven het niet op, zoals u wel merkt.
Namens de stichting Het Comité Veluwezoom IJsselvallei.
Joop Zijlstra te Ellecom, secretaris


Klik hier voor mijn reactie (tko).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten