Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

maandag 8 juli 2013

Kwaliteitsimpuls

http://www.indianetzone.com
Door: Adriaan Dolk

Wat de overwegingen zijn om gedurende een vijftal jaren zo geheimzinnig te doen over de wegverlegging van de N348 ter hoogte van het Hof te Dieren blijft voor mensen als u en ik verborgen. De argumenten om die wegverlegging door te zetten moeten buitengewoon gecompliceerd en delicaat zijn. Ze zijn kennelijk alleen maar te begrijpen door personen die tot het hogere ambt van bestuurder zijn geroepen.


Op 19 juni toen de commissie MIE de reacties op de hoorzitting in Theothorne besprak was de PVV de enige partij die over de wegverlegging kritische vragen stelde. Al die andere correcte volksvertegenwoordigers van die correcte partijen vermeden de vraag WAAROM? als ware het een vraag of ze ooit naar de hoeren gaan. Ook het CDA roerde de vraag niet aan maar gaf  er wel antwoord op door de wegverlegging een kwaliteitsimpuls voor het landgoed Hof te Dieren te bestempelen.

Oh, zit het zo, moet de N348 DAAROM worden verlegd? Had iemand dat ooit gedacht? Had dat dan vijf jaar geleden meteen gezegd; dan was het van het begin af aan duidelijk geweest. Laten wij domme burgers onszelf nu al die jaren wijsmaken dat de wegverlegging een voorwaarde was van het Rijk. Want dat zei onze gedeputeerde. Nee - begrijpen wij domme burgers nu – de wegverlegging moet een kwaliteitsimpuls worden voor het landgoed Hof te Dieren.

Maar hoe zit dat dan met de doelstelling van het project Traverse? Die doelstelling is nog steeds: verbetering van de verkeerssituatie in het dorp Dieren en verbetering van de verbinding tussen Dieren Noord en Dieren Zuid.. Waar komt die kwaliteitsimpuls opeens vandaan. In al die jaren niets over gehoord van onze correcte volksvertegenwoordigers.

Subsidie door het Rijk ter beschikking gesteld om in het dorp Dieren de verkeerssituatie te verbeteren wordt gebruikt voor een kwaliteitsimpuls van het landgoed Hof te Dieren. Onze bestuurders in de provincie draaien hun hand er niet voor om. Met z’n allen een miljoentje of zes ‘ombuigen’ en ‘inpassen’ in doelstellingen die ze zelf hebben verzonnen. Dat projectdoel zal ze worst wezen, maar een kwaliteitsimpuls voor een landgoed heeft om de een of andere geheimzinnige reden voorrang. Als inwoners van Dieren zijn we door onze zelfgekozen volksvertegenwoordigers een kwaliteitsimpuls ingerommeld voor een landgoedje.

Het merkwaardigste is dat niemand van onze gekozen volksvertegenwoordigers van al die correcte partijen al die jaren zijn/haar mond opendeed. Ook het antwoord van onze correcte gedeputeerde Bieze – wat moet ik er verder over zeggen, er is al genoeg over gepraat – past in dit kader. Onze correcte bestuurders kunnen nu voldaan achterover leunen. Het plan Traverse is nu definitief en er is geen discussie meer mogelijk.

Zo werkt onze democratie. In 2014 en 2015 zijn er weer verkiezingen. We houden met z’n allen een Brahmaanse kaste in stand.

Adriaan Dolk, Dieren 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten