Geef uw mening!
Stuur uw brieven, foto's, afbeeldingen, filmpjes of cartoons naar
theo.kooijmans@gmail.com
Maak het niet te bont. De redactie behoudt zich het recht voor om inzendingen zonder opgaaf van redenen te weigeren.

dinsdag 3 september 2013

Losse eindjes - Traverse

Door: Adriaan Dolk

Een aantal bekendmakingen van de overheid over het project Traverse vraagt onze aandacht.

De provincie maakt bekend dat zij nieuwe waarden vaststelt voor de geluidsbelasting, die hoger zijn dan de hoogst toelaatbare waarden volgens de Wet geluidhinder. Dat geldt dan voor 39 woningen in de nabijheid van de Traverse.

De provincie maakt bekend dat er voor de Traverse vergunningen nodig zijn van verschillende instanties. (1) Ontheffing van de verbodsbepalingen in de Flora- en Fauna-wet betreffende  vleermuizen en de das. (2) Beoordeling van het project Traverse op de nabijgelegen Natura 2000 gebieden aan de hand van de Natuurbeschermingswet. Dat is neutraal gezegd, maar u kunt rustig aannemen dat onderdelen van de Traverse volgens die wet niet zijn toegestaan. Het is ook voorspelbaar dat de beoordeling voor de Traverse gunstig zal uitpakken. En (3) een vergunning voor het vellen van houtopstanden binnen het rijksmonument Hof te Dieren. Een flink aantal monumentale bomen op het rijksmonument Hof te Dieren kan tegen de vlakte zodra die vergunning is verleend.

B&W maakt bekend dat een ‘beeldkwaliteitsplan’ voor het stationsgebied in Dieren het licht heeft gezien. Een Welstandsnota die in 2012  is goedgekeurd, voldoet niet meer omdat de nota ”niet heeft kunnen anticiperen op het project Traverse en daarom ontoereikend is als toetsingskader ter beoordeling van de gebouwde omgeving” Deze verhullende tekst maakt duidelijk dat het parkeergedrocht in de Oranjebuurt in strijd is met een Welstandsnota van net een jaar geleden. Dus biedt een ‘passend’ beeldkwaliteitsplan uitkomst voor B&W in benarde tijden.  

Altijd gedacht dat regelgeving voor ons allen bindend is, ook voor de overheid zelf; maar dat is te eenvoudig. De overheid maakt de regeltjes steeds weer passend  voor eigen gebruik en wil ons doen geloven dat zij dat doet in goed overleg. 

Want alle stukken liggen voor ons ter inzage. Wij zijn allen uitgenodigd om: óf bezwaar te maken, óf een zienswijze in te dienen, óf (schriftelijk) in te spreken. Wat boffen we toch. Misschien dat we allemaal (mondeling) een brief kunnen schrijven hoezeer wij deze bureaucratie op prijs stellen. 


Adriaan Dolk, Dieren 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten